Umno Sabah siap sedia bantu kempen di PRN Melaka – Bung Moktar

KOTA KINABALU: UMNO Sabah bersedia menghantar jenteranya untuk membantu calon Barisan Nasional (BN) dalam Pilihan Raya Negeri (PRN) Melaka menjelang 20 November ini.

Ketuanya, Datuk Seri Bung Moktar Radin, berkata jentera diwakili peringkat bahagian Wanita, Pemuda serta Puteri akan berkampung di Melaka pada waktu berkempen sehingga menjelang pengundian.

“Kita sahkan di sini…Umno Sabah bersiap sedia membantu PRN Melaka. Pada peringkat awal ini Umno Sabah akan meletakkan  jentera di satu kawasan daerah mengundi kemudiannya ditentukan di beberapa kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN),” katanya.

Beliau berkata demikian ketika  mengadakan perjumpaan serta sesi taklimat bersama Ketua-Ketua bahagian membabitkan Ketua Wanita, Pemuda dan Puteri Umno di Bangunan Umno Sabah di sini hari ini.

Bung Moktar yang juga Ahli Majlis Tertinggi Umno, pada waktu ini jentera akan lebih banyak berkempen dari rumah ke rumah dalam kelompok kecil disamping mematuhi Prosedur Operasi Standard (SOP) yang ditetapkan.

Sementara itu dalam perkembangan berkaitan Bung Moktar berkata, semua kepimpinan Umno bahagian Wanita Pemuda dan Puteri perlu fokus kepada usaha memperkukuhkan parti melalui gerak kerja di peringkat bahagian masing-masing.

“Kita jangan fikir perkara lain, keutamaan kita adalah memperkukuhkan jentera parti, apabila parti kita kuat serta kukuh kita akan dihormati di semua peringkat,” katanya.

Bung menambah semua perlu melupakan soal calon serta pemilihan parti harus diketepikan ketepikan dahulu.

“Apa yang penting Umno perlu kukuh serta berada di landasan yang betul untuk berhadapan dengan Pilihan Raya Umum (PRU) akan datang,” katanya.