Sabah FC yakin bawa pulang 3 mata malam ini

PETALING JAYA: “The Rhinos” yakin mampu memperoleh kemenangan sekaligus membawa pulang tiga mata penuh dalam aksi menentang PJ City FC di Stadium MBPJ malam ini.

Ketua Jurulatih Sabah FC Kurniawan Dwi Yulianto berkata semua pemain kini berada dalam tahap kecergasan 100 peratus dan ini adalah penyumbang utama bagi misi mencapai kemenangan hari ini.

Katanya tempoh rehat panjang hampir dua bulan dimanfaatkan sepenuhnya skuad badak dengan latihan dan perlawanan persahabatan untuk mencapai sasaran kemenangan bagi memperbaiki kedudukan dalam carta Liga Super 2021.

“Saya melihat semua pemain sangat bersemangat dan dahagakan kemenangan untuk perlawanan malam ini dan mengharapkan semua yang dirancang mampu dilakukan sebaik mungkin oleh para pemain dalam perlawanan ini.

“Kita sudah bersiap sedia mencipta kemenangan malam ini. Ini janji kita kepada pihak pengurusan Sabah FC. Lagi pun kita sudah mempunyai tempoh rehat yang secukupnya dengan mengadakan beberapa siri perlawanan untuk menguji tahap keserasian pemain,” katanya.

Sabah FC tewas 0 – 1 kepada PJ City FC dalam pusingan pertama 13 Mac lalu di Stadium Likas dan kekalahan tipis itu menjadi pengajaran kepada anak-anak buah Kurniawan dan nekad untuk tidak mengulangi kesilapan.

“Gol kemenangan PJ City FC dijaringkan yang Darren Lok sudah tentu memberi kesan kepada Sabah FC apabila tewas di laman sendiri,” katanya.

Menurutnya, beliau memohon sokongan semua peminat bola sepak Sabah FC agar mendoakan kemenangan mereka malam ini sekali gus memperoleh tiga mata berharga.