TABS teruskan program pembangunan bola sepaknya seperti biasa – Sulaiman

KOTA KINABALU : Pengerusi Tunas Asas Bola Sepak (TABS) SAFA Bandaraya, Sulaiman Mohd Noor menjelaskan program pembangunan bola sepaknya akan berjalan seperti biasa susulan sedikit penyusunan semula di bahagian kejurulatihan sesuai dengan tuntutan semasa.

Katanya, pengemaskinian di bahagian kejurulatihan penting agar program pembangunan yang dikendalikan sentiasa relevan dan dipertingkatkan kualitinya dari semasa ke semasa.

“Pembaharuan yang dilakukan bagi membolehkan TABS terus bergerak ke hadapan di samping berusaha memperbaiki kualiti program yang dijalankan,” katanya.

Menurut Sulaiman, usaha tersebut juga atas nasihat dan persetujuan Penasihat TABS, Datuk Alijus Sipil yang juga Naib Presiden I SAFA.

“TABS mengucapkan terima kasih kepada beliau (Alijus), kerana beliau sendiri mahu melihat program pembangunan yang kami jalankan terus diperkasakan.

“Sebagai seorang individu yang sangat berpengalaman dalam bola sepak, setiap input yang dikongsikan Alijus kepada TABS sangat membantu kami meningkatkan lagi kualiti program,” tegasnya.

Beliau juga mengingatkan mana-mana pihak supaya tidak memberi gambaran yang menggelirukan kepada orang ramai mengenai peranan yang dimainkan TABS SAFA Bandaraya.

“Kami mengendalikan program pembangunan bola sepak sejak sekian lama dan hasilnya dapat dinilai badan bola sepak negeri, kelab profesional dan Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM).

“Biarkan TABS meneruskan tanggungjawab secara sukarela ini demi sukan bola sepak dan mereka yang berasa “iri hati” kamu buatlah apa yang kamu rasa baik untuk sukan ini. Kami buat di sini dengan cara sendiri dan jangan ganggu pelatih kami,” jelas Sulaiman.