Kesebelasan utama ditentukan selepas sesi latihan hari ini – Kurniawan

KOTA KINABALU: Kesebelasan utama pemain menentang Sri Pahang FC yang akan diturunkan malam esok (Rabu) di Stadium Likas akan diketahui selepas sesi latihan petang ini.

Pengendali Sabah FC, Kurniawan Dwi Yulianto tidak menolak kemungkinan berlaku sedikit rombakan pemain terpaksa dilakukan memandangkan pertahanan, Rawilson Batuil tidak dapat diturunkan selepas menerima kad kuning pada perlawanan menentang PJ City FC sabtu lalu.

Katanya, belum memutuskan status penjaga gol utama yang akan diturunkan memandangkan ayah Rozaimie Rohim baru meninggal dunia awal pagi tadi di Kuala Lumpur.

“Kita akan berbincang dengan jurulatih penjaga gol, siapa yang akan diturunkan pada aksi malam esok… Perlawanan menentang Sri Pahang FC sangat penting kerana kita sudah kehilangan tiga mata berharga ketika bertemu PJ City FC minggu lalu.

“Saya berharap semua pemain mampu kembali bangkit serta fokus untuk misi meraih kemenangan penting ketika beraksi di Stadium Likas malam esok,” katanya.

Beliau berkata demikian dalam satu kenyataan media yang dikeluarkan hari ini.

“Kita akan tengok perkembangan semua pemain dalam latihan akhir petang ini… Mengenai kekosongan posisi Rawilson ini ia boleh diisi oleh beberapa pemain lain yang sudah tentunya memiliki prestasi serta komitmen 100%,” katanya.

Beliau menggesa agar semua pemain fokus serta berusaha untuk mencapai kemenangan penting di gelanggang sendiri sekali gus berusaha untuk memperbaiki kedudukan Sabah FC dalam carta liga.

“Kita pohon agar semua penyokong Sabah FC terus memberikan sokongan meskipun kali ini beraksi tanpa kehadiran mereka di Stadium Likas Kota Kinabalu,” katanya.