Coo Kok Wei juara orang kuat Labuan 2023

LABUAN: Peserta dari Perak, Coo Kok Wei muncul juara Orang Kuat Labuan 2023 (Strongestman Labuan 2023) untuk membawa pulang hadiah wang tunai RM3,500.

Naib juara dimenangi oleh peserta dari Selangor, Mohamad Arif Mohd Khalil untuk menerima hadiah wang tunai RM2,000 dan tempat ketiga dimenangi oleh peserta dari Brunei Darussalam Md Hamizan Zainal membawa pulang hadiah wang tunai RM1,200.

Tempat keempat dan kelima masing masing dimenangi oleh peserta Brunei Darussalam, Muhamad Hanis Daud menerima hadiah wang tunai RM700 dan peserta Indonesia, Johanes menerima RM400.

Sementara itu, peserta Labuan, Flavia Mannie Luntak muncul johan Orang Kuat Wanita Labuan kategori Norvices sekaligus membawa pulang hadiah wang tunai RM1,500.

Naib johan dan tempat ketiga turut disandang oleh peserta dari Labuan, Faridah Mohamad untuk menerima hadiah wang tunia RM1,000 dan Angela Slyvia membawa pulang hdiah wang tunai RM700.

Pencarian Orang Kuat Labuan (Strongestman Labuan) yang dianjurkan oleh Pejabat Kementerian Pelancongan, Seni dan Budaya (MOTAC) Wilayah Persekutuan Labuan telah disertai hampir 100 peserta membabitkan penyertaan dari Brunei Darussalam, Hongkong, Indonesia, Malaysia disamping peserta temapatan (Labuan).

Majlis penyampaian hadiah disempurnakan oleh Ketua Penolong Setiausaha Kanan, Bahagian Pembangunan Industri MOTAC Zulhelmi Zakaria.