Penampang juara karnival bola sepak TABS B8

KOTA KINABALU: Pasukan yang menggelarkan diri mereka, Penampang muncul juara Karnival bola sepak TABS SAFA Bandaraya B8 setelah menewaskan pasukan Menumbok 2-0 melalui sepakan penalti pada perlawanan akhir di padang TABS.

Kedua-dua pasukan terikat 1-1 dalam permainan sepenuh masa mengheret mereka ke penentuan melalui sepakan penalti.

Pemain-pemain kedua pasukan saling berbalas serangan dalam aksi permainan sebenar memaksa pengadil Matlin Surat memberikan sepakan penalti untuk menentukan pasukan juara yang memihak kepada pasukan Penampang.

Dengan kemenangan itu, Penampang menerima hadiah berupa hamper, medal dan sijil. Manakala pasukan Menumbok yang menduduki naib juara menerima hamper, medal dan sijil.

Tempat ketiga dimenangi pasukan Semporna yang juga menerima hamper, medal dan sijil. Pasukan itu mengalahkan pasukan Tuaran di perlawanan penentuan, yang turut menerima hadiah berupa sijil.

Sementara bagi kategori bawah umur enam tahun, pasukan Karambunai muncul sebagai juara, naib juara pasukan Kebagu dan pasukan Petagas di tempat ketiga.

Kesemua pasukan terbabit menerima sijil penyertaan.

Pemain terbaik karnival itu ialah Hanif Naufal Herman manakala penjaga gol terbaik dimenangi Mohamed Azzim Ramadhan Aznan.

Timbalan Pengerusi TABS SAFA Bandaraya, Lokman Sunggim melakukan majlis pelancaran karnival yang disertai 18 pasukan itu,

Hadiah-hadiah kemenangan disampaikan Pengerusi TABS SAFA Bandaraya, Sulaiman Md Noor dan Lokman.

Ketika ditemui kemudian, Lokman mengucapkan penghargaan dan terima kasih kepada pemain Sabah FC, Amri Yahya yang sudi meluangkan masa untuk hadir memeriahkan karnival dalaman TABS itu.

Beliau juga mengucapkan syabas dan terima kasih kepada penganjur karnival yang terdiri daripada jurulatih dan ibu bapa pelatih TABS.

Ikon sukan bola sepak itu turut memenuhi permintaan peminat untuk mengabadikan gambar kenangan bersama beliau.