Search, Wings, A.C.A.B, Butterfingers dan Hujan di Borneo Rock Festival pada 30 Disember ini di Stadium Likas

KOTA KINABALU: Borneo Rock Festival 2023 bakal menampilkan 30 band terkenal di Stadium Likas pada 30 Disember ini.

Kumpulan Search, Wings, A.C.A.B, Hujan, Butterfingers menjadi tarikan utama Borneo Rock Festival 2023.

“Kami mahu Borneo Rock Festival bukan hanya menjadi pesta yang dianjurkan dan mudah dilupakan tetapi mahu menjadi tanda aras terhadap penganjuran festival yang bukan hanya meletakkan hiburan semata-mata tapi perlu memberi ilmu juga tentang seni dan budaya masyarakat setempat.

“Harapan kami agar Borneo Rock Festival 2023 mencapai matlamat sekaligus boleh diteruskan penganjurannya pada masa akan datang sebagai medium buat generasi masa kini menikmati hiburan berkelas,” ujar Datuk Abdul Rahim dari Imika_Culture, penganjur Borneo Rock Festival 2023.

Beliau berkata Sesuai konsep Borneo Rock Festival 2023, kami bawakan band-band ikonik bagi mewakili generasi muzik penggemar.

Dalam pada itu, Vokalis Search, Amy, menyifatkan penganjuran Borneo Rock Festival 2023 sebagai inisiatif yang cukup baik daripada anak tempatan dalam menyatukan seni serta budaya untuk dihayati oleh pengunjung.

“Search sangat tertarik dengan konsep Borneo Rock Festival 2023 yang bukan hanya mengangkat muzik rock sebagai ‘jualan utama’ tapi juga memberi peluang kepada band lokal dan komuniti seni serta budaya yang ada.

“Apa lagi melihat geng line up seperti Wings, A.C.A.B, Butterfinger dan Hujan, tentu Search berasa terhormat untuk menghiburkan terutama buat peminat di Borneo,” ujar Amy.

Bersama dengan enam band tersohor ini, Borneo Rock Festival 2023 juga ada persembahan anak-anak lokal.

Maka Amef, Mahkluk, Silversun, Suka Suki, Markaz79, Beyond My Rage, Dita Darcia, Gutaeters, Measmata dan Melodychain akan menambah kehangatan Borneo Rock Festival 2023.

Turut diadakan pameran permotoran, pengalaman menonton wayang pacak, menyertai pertandingan memasak serta menikmati kraf tempatan.

Tempahan tiket :

General (Early Bird – RM79), (Normal – RM99), Rock Zone (Early Bird – RM99), (Normal – RM129) serta RM300 untuk Grandstand.

Pembelian tiket menerusi www.ilassotickets.com atau hubungi talian hotline +6011 1329 7822.