Pelantikkan Noraini Idris pengiktirafan besar kepada UMNO Sabah – Raimie

KOTA KINABALU: Pelantikkan Noraini Idris selaku Senator Ahli Dewan Negara dilihat sebagai penghargaan kepada wanita di negeri ini.

Ketua Penerangan Umno Sabah, Datuk Raime Unggi berkata, penghargaan ini sudah tentu menyuntik semangat perjuangan Umno khususnya dalam kalangan Wanita Umno Sabah dalam menghadapi Pilihan Raya Umum (PRU15) akan datang.

Raimi Unggi

Katanya, pelantikkan Noraini Idris yang selaku Setiausaha Politik kepada Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi Sabah dan berlatar belakangkan sebagai pengamal Undang-undang dilihat sangat bertepatan sekali gus mengangkat suara rakyat Sabah ini sudah tentu hadiah yang sangat dinanti-nantikan oleh ahli Umno di negeri ini.

“Bagi mewakili Ketua Penerangan Bahagian seluruh Sabah mengucapkan tahniah kepada YB Senator Noraini Idris diatas pelantikkan sebagai Senator Ahli Dewan Negara.

“Pelantikkan beliau tepat pada masanya. Beliau ada Ketua Wanita Umno Penampang merangkap Ketua Penerangan Wanita Umno negeri Sabah,” katanya.

Raimi berkata, Noraini berlatar belakangkan selaku pengamal Undang-undang dilihat sangat bertepatan sekali gus mengangkat martabat wanita mewakili Sabah di peringkat nasional.

“Kita ucapkan selamat bertugas kepada YB Noraini Idris…semoga beliau dapat melaksanakan tugas dengan sebaik mungkin di masa depan,” katanya.

Ends