33 C
Kota Kinabalu
Sunday, June 4, 2023

MPWS Santuni 50 Anak Yatim

KOTA KINABALU: Majlis Penasihat Wanita Sabah (MPWS) menyantuni 50 anak yatim dalam satu Majlis Berbuka Puasa di sini semalam.

Pengerusinya, Datuk Dr Tarsiah TZ Taman berkata, anak-anak yatim yang terlibat adalah daripada tiga buah institut iaitu Rumah Anak Yatim Amal Kasih Taman Kingfisher Likas, Maahad Tahfiz As Sohabah, Tuaran dan Sekolah Menengah Agama (SMA) Kota Kinabalu.

Katanya, majlis ini merupakan acara tahunan yang diadakan pada bulan Ramadan bagi menyantuni mereka yang kurang bernasib baik.

“MPWS berbesar hati dapat berkongsi kegembiraan bersama anak-anak yatim ini dan berharap majlis sebegini sedikit sebanyak dapat memberikan senyuman kepada mereka di bulan mulia ini.

“Selain itu, MPWS juga mengadakan program ziarah kasih ke rumah-rumah anak yatim di sekitar kawasan Lok Kawi, Sembulan dan Tanjung Aru bagi menyantuni dan menyampaikan sumbangan kepada golongan yang memerlukan sepanjang bulan Ramadan tahun ini,” katanya di sini semalam.

Dalam majlis yang sama, turut diadakan tazkirah ringkas bertajuk ‘Fadilat Bersedekah’ yang disampaikan oleh Pengerusi Maahad Tahfiz As Syafie Tuaran, Anuar Ali.

Related Articles

[td_block_social_counter facebook="SabahNewsToday" twitter="@SabahNewstodayN" youtube="#" style="style8 td-social-boxed td-social-font-icons" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjM4IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3Njh9" custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_8" f_header_font_family="712" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_weight="500" f_header_font_size="17" border_color="#dd3333"]
Iklan

Latest Articles