33 C
Kota Kinabalu
Sunday, June 4, 2023

PAS Sabah lancar sambutan Tahun Baru Cina

KOTA KINABALU: PAS Sabah dengan kerjasama PAS Sepanggar hari ini melancarkan Sambutan Tahun Baru Cina peringkat Negeri Sabah.

Setiausaha PAS Sabah, Dr Aliakbar Gulasan, pelbagai program sudah dan akan dilaksanakan di semua kawasan seluruh Sabah khususnya menyantuni dan menziarahi masyarakat Cina dan juga tokong di setiap kawasan.

“Selepas majlis pelancaran, kami mengedar buah limau kepada masyarakat Cina sekitar Taman Canggih, Kota Kinabalu.

“Kemudian kami menziarahi serta menyantuni pihak pengurusan Tokong Puh Toh Si dan kami dibawa masuk melawat sekitar tokong tersebut,” ujar beliau yang juga ADUN dilantik.

Menurut beliau lagi, program diakhiri dengan melawat serta menyampaikan limau dan kek di Chinese Temple Jalan Tuaran.

“Hasrat kami dari PAS Sabah, marilah sama-sama kita menjadi ejen kepada keamanan dan keharmonian. Kunci kejayaan kita adalah perpaduan dan kesatuan,” katanya.

Related Articles

[td_block_social_counter facebook="SabahNewsToday" twitter="@SabahNewstodayN" youtube="#" style="style8 td-social-boxed td-social-font-icons" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjM4IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3Njh9" custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_8" f_header_font_family="712" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_weight="500" f_header_font_size="17" border_color="#dd3333"]
Iklan

Latest Articles