Harris Baba bawakan Konsert Armada Banda di Kota Kinabalu pada November ini

KOTA KINABALU: Personaliti Harris Baba bakal menerbangkan kumpulan Indonesia Armada Band ke Sabah bagi mengadakan konsert di Kota Kinabalu pada 4 November ini.

Konsert Armada – Janji Bahagia akan diadakan di Pusat Konvensyen Antarabangsa Sabah (SICC).

Konsert ini merupakan projek pertama Harris bersama isteri, Nik Naziha Zawawi di bawah syarikat milik mereka, Jeeharris Corporation yang memfokuskan kepada pengurusan acara dan konsert.

Syarikat ini telah banyak menjayakan pelbagai acara karnival di Sabah dan konsert ini merupakan konsert pertama anjuran mereka.

Menurut Harris Baba dalam satu kenyataan, hari ini berkata, mereka memilih Armada kerana kumpulan ini antara kumpulan Indonesia yang popular dan banyak lagu-lagu mereka dikenali di Sabah.

Armada yang diangotai oleh vokalis Rizal Adi, drummer Meri Yandi dan guitarist Andika Maihendra akan menyampaikan 18 buah lagu. Antara lagu-lagu yang bakal dinyanyikan termasuklah Bebaskan Diriku, Asal Kau Bahagia, Pergi Pagi Pulang Pagi dan banyak lagi.

“Kami berharap mendapat sokongan yang menggalakkan daripada peminat-peminat Armada Band di Sabah dan sekali gus dapat memeriahkan lagi aktiviti pelancongan dan mengalakkan lebih banyak persembahan konsert di Sabah.

“Kami juga akan menjadikan konsert ini sebagai satu tarikan untuk penduduk dari Labuan, Sarawak dan Brunei untuk datang menyaksikan bersama persembahan Armada band secara live,” katanya.

Menurut Harris, mereka sedang meneliti beberapa nama penyanyi tempatan Sabah untuk dijemput mengadakan persembahan pembukaan bakal pada konsert ini.

Tiket telah mula dijual di www.myticket.asia pada 24 Julai lalu pada harga bermula RM129 sehingga RM799 (seating and meet & greet).