Flag off Kembara Kenali Borneo Yang di-Pertuan Agong di 0.0KM Point Tawau

TAWAU: Yang di-Pertua Negeri Sabah, Tun Juhar Mahiruddin menyempurnakan Majlis ‘Flag Off’ Program Kembara Kenali Borneo Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah dan Raja Permaisuri Agong Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah di 0.0KM Point Tawau, hari ini.

Majlis itu turut dihadiri isteri Tun Juhar, Toh Puan Norlidah RM Jasni, Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Fadillah Yusof, Ketua Menteri Datuk Seri Panglima Hajiji Noor dan isteri Datin Seri Juliah Salag.

Hadir sama ialah Speaker Dewan Undangan Negeri (DUN), Datuk Kadzim M Yahya; Timbalan Ketua Menteri, Datuk Ir Shahelmey Yahya; Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi Negeri, Datuk Mohd Arifin Arif dan Setiausaha Kerajaan Negeri, Datuk Seri Safar Untong.

Sebelum majlis ‘flag off’, Yang di-Pertuan Agong dan Raja Permaisuri Agong turut mengabadikan kenangan bergambar di hadapan mercu tanda 0.0KM Point Tawau.

Hari ini, rombongan diraja itu menuju ke Lahad Datu dan baginda berdua dijadual singgah di Menara Kayangan, Lahad Datu sebelum melawat ibu pejabat Kawasan Keselamatan Khas Pantai Timur Sabah (ESSCOM) dan menghadiri santapan tengah hari serta penyerahan sumbangan kepada golongan asnaf di Dewan Perdana Lahad Datu.

Selesai program di daerah itu, Kembara Kenali Borneo meneruskan perjalanan ke Sandakan dan dijangka tiba pada lewat petang ini..