32 C
Kota Kinabalu
Sunday, April 2, 2023

Rombakan kabinet penting bagi kestabilan politik serta keyakinan pelabur – Hajiji

KOTA KINABALU: Rombakan Kabinet adalah sesuatu yang penting sekali gus mengukuhkan kerajaan negeri pada masa masa kini.

Ketua Menteri, Datuk Seri Hajiji Noor berkata, berikutan dengan itu kerajaan sangat memerlukan satu pasukan yang kuat mengetuai negeri ini.

“Menyedari keperluan untuk membentuk satu pentadbiran inklusif, saya telah memasukkan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) dari Pakatan Harapan ke dalam Kabinet, sebagai tambahan di samping wakil dari UMNO/BN dan GRS.

“Adalah penting bagi Kerajaan Negeri di bawah pimpinan saya dapat berfungsi sebagai satu pasukan yang bersatu padu, dengan berkongsi aspirasi yang sama yang dibina atas kepercayaan dan saling menghormati,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Hajiji berkata, kerajaan negeri berazam untuk mempunyai pemimpin yang punya iltizam yang sehaluan serta menghargai setiap keperluan bagi memastikan usaha membangunkan negeri ini.

“Kita akan pastikan struktur pentadbiran negeri berjalan dengan lancar dengan tanpa sebarang gangguan seperti yang diharapkan oleh rakyat.

“Kestabilan politik adalah penting untuk mencapai matlamat ini. Bersama satu pasukan yang kukuh, kami akan memastikan pelaburan dinamik kerajaan negeri dapat dikekalkan,” katanya.

Hajiji berkata, ini seterusnya dapat meningkatkan keyakinan pelabur di samping dapat menarik lebih ramai lagi untuk datang melabur ke Sabah.

“Kita perlu memastikan momentum pembangunan kita terus maju ke hadapan dan seterusnya dapat memenuhi janji-janji pilihan raya kita kepada rakyat dan negeri,” katanya.

Related Articles

[td_block_social_counter facebook="SabahNewsToday" twitter="@SabahNewstodayN" youtube="#" style="style8 td-social-boxed td-social-font-icons" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjM4IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3Njh9" custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_8" f_header_font_family="712" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_weight="500" f_header_font_size="17" border_color="#dd3333"]
Iklan

Latest Articles