32 C
Kota Kinabalu
Sunday, April 2, 2023

PAS Sabah gerakkan Tabung Bencana COVID-19 bantu golongan terjejas: Sahar

SANDAKAN : PAS Sabah menggerakkan Tabung Bencana COVID-19 bagi membantu rakyat yang terjejas ekoran penularan pandemik mengancam sektor ekonomi di negeri ini.

Pengerusi Sekretariatnya Sahar Abdul Majid berkata, Tabung kebajikan dilancarkan pada 15 Jun lalu dikelolakan oleh sebuah sekretariat di peringkat negeri bagi menyelaraskannya.

Katanya, usaha yang dilakukan ini adalah sebagai bukti keprihatinan PAS Sabah terhadap masalah rakyat yang terhimpit dalam suasana sekarang ini.

“Kita memikul tanggungjawab yang berat ini bagi menzahirkan kesungguhan serta kebersamaan PAS terhadap segala usaha yang sudah dilakukan kerajaan sekali gus sokongan terhadap masyarakat yang terjejas di negeri ini.

“Kita sasarkan untuk membantu seramai mungkin golongan yang terjejas termasuk golongan B40, peniaga kecil, pekerja buruh, ibu tunggal serta lain-lain bergantung kepada dana yang kita kumpul,” katanya dalam satu kenyataan media yang dikeluarkan hari ini.

Sahar yang juga Timbalan Pesuruhjaya PAS Sabah memohon agar seluruh warga Sabah yang berkemampuan untuk menyalurkan sumbangan bagi menjayakan usaha murni ini.

Sumbangan boleh disalurkan kepada tabung yang dikelolakan oleh PAS di seluruh kawasan Parlimen di negeri ini.

SabahNewsToday

Related Articles

[td_block_social_counter facebook="SabahNewsToday" twitter="@SabahNewstodayN" youtube="#" style="style8 td-social-boxed td-social-font-icons" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjM4IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3Njh9" custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_8" f_header_font_family="712" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_weight="500" f_header_font_size="17" border_color="#dd3333"]
Iklan

Latest Articles