Parti komponen BN perlu lakukan kajian sikap pengundi secara terperinci menjelang PRU15

SHAH ALAM: Semua parti komponen Barisan Nasional (BN) perlu melakukan kajian sikap pengundi secara terperinci bagi mengetahui sejauh mana kekuatan gabungan politik itu dalam mendepani Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU15), kata Naib Presiden UMNO Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob.

Perdana Menteri berkata perkara itu penting bagi memahami sentimen pengundi secara menyeluruh dalam misi mengembalikan kepercayaan pengundi kepada BN selain mengetahui kekuatan parti serta lawan berasaskan fakta dan bukan emosi.

“Kita perlu kajian sikap yang terperinci. Jika kita tak tahu (kekuatan dan kelemahan), akhirnya kita yang akan terkejut pada PRU nanti.

“Sekarang orang dah mula banding kerajaan Pakatan Harapan (PH) dan menyatakan mereka tak meyakinkan untuk diberi peluang kali kedua dan saya juga percaya mereka tidak akan beri peluang kepada kerajaan Perikatan Nasional (PN).

“Saya yakin rakyat akan beri peluang kepada kita kalau mereka yakin kita boleh menjaga mereka,” katanya dalam ucapan pembukaan Konvensyen BN Selangor di sini hari ini.

Turut hadir Pengerusi Jawatankuasa Penyelaras BN Selangor Tan Sri Noh Omar.

— BERNAMA