Mohd Syam Muksan menawarkan diri tanding Ketua Bahagian UMNO Semporna

SEMPORNA: Setiausaha UMNO Bahagian Semporna Mohd Syam Muksan mengesahkan diri bertanding merebut jawatan Ketua UMNO Bahagian Semporna dalam pemilihan parti  menjelang Mac ini.

Menurutnya, beliau mahu melihat UMNO serta Barisan Nasional (BN) kembali mendapat tempat dihati rakyat khususnya di Parlimen Semporna

“Saya yakin berdasarkan dengan pengalaman menjadi Setaiusaha UMNO bahagian di sini digerakkan dengan idea, semangat juang yang kental, saya dapat menggembeleng segala usaha dan gerak kerja yang sepadu.

“Bersama-sama kita memastikan kebangkitan UMNO dengan meyakinkan rakyat khususnya di Semporna  agar kembali bertaut kepada UMNO dan BN,” katanya dalam

kenyataan hari ini.

Mohd Syam selain pernah menjadi Setiausaha Umno Bahagian juga merupakan prodak dari kilang pemuda Umno dan pernah menjadi Exco Penerangan Pemuda Umno negeri.

Moh Syam percaya beliau mempunyai kelebihan tersendiri untuk menerajui kepimpinan UMNO Bahagian Semporna di samping mendapat sokongan majoriti daripada akar umbi.

“Saya juga percaya, hubungan baik saya bersama akar umbi dapat membawa semua jentera untuk terus melipat ganda usaha bagi mencapai kemenangan Pilihanraya Negeri akan datang demi agama, bangsa dan tanah air.

“Saya dengan ini bersedia menggalas amanah besar ini, merayu sokongan dan dokongan serta undi seluruh perwakilan di bahagian ini katanya.