32 C
Kota Kinabalu
Sunday, April 2, 2023

10 MP di belakang Zahid: Muhyiddin hilang majoriti?

KUALA LUMPUR: Umno telah menyerahkan surat akuan “yang mencukupi” bagi menzahirkan penarikan sokongan terhadap Muhyiddin Yassin sebagai perdana menteri.

Presidennya Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi berkata ia sekali gus menunjukkan kepimpinan Muhyiddin sudah hilang majoriti dan keabsahannya sebagai ketua  kerajaan, laporan portal Malaysiakini hari ini.

Berikut senarai anggota parlimen yang hadir dalam sidang media tadi:
1. Najib Abdul Razak (Pekan)
2. Azalina Said Othman (Penggerang)
3. Mohd Nizar Zakaria (Parit)
4. Azeez Abdul Rahim (Baling)
5. Noh Omar (Tanjung Karang)
6. Ahmad Zahid Hamidi (Bagan Datuk)
7. Ahmad Nazlan Idris (Jerantut)
8. Ahmad Jazlan Yaakub (Machang)
9. Tengku Razaleigh Hamzah (Gua Musang)
10. Ramli Mohd Nor (Cameron Highlands)
11. Ahmad Maslan (Pontian)

Satu sumber mendakwa jumlah sokongan anggota parlimen pada Zahid lebih daripada ini tetapi ada yang tidak dapat hadir menunjukkan pendirian.

Related Articles

[td_block_social_counter facebook="SabahNewsToday" twitter="@SabahNewstodayN" youtube="#" style="style8 td-social-boxed td-social-font-icons" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjM4IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3Njh9" custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_8" f_header_font_family="712" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_weight="500" f_header_font_size="17" border_color="#dd3333"]
Iklan

Latest Articles