Raja dan Permaisuri Agong mempunyai tempat yang istimewa di hati rakyat Sabah

KUALA LUMPUR: Rakyat Sabah amat mengingati Raja dan Permaisuri Agong yang sangat rendah diri kepada rakyat seperti yang terbukti semasa lawatan bersejarah keluarga DiRaja ketika Kembara Kenali Borneo September tahun lalu yang telah menawan hati rakyat Sabah dari semua lapisan masyarakat.

Ketua Menteri Datuk Seri Panglima Hajiji Noor berkata pemerintahan Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah dan Raja Permaisuri Agong Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah akan dikenang oleh rakyat Sabah.

Raja dan Permaisuri Agong mempunyai tempat yang istimewa di hati rakyat Sabah.

“Kedua-duanya dilihat sebagai seorang yang penuh belas kasihan apabila mereka mendekati orang yang dalam kesusahan dalam beberapa keadaan,” katanya.

“Bagi pihak Kerajaan Negeri Sabah, kami mengucapkan terima kasih atas jasa-jasa mereka kepada negara dan mengucapkan selamat sejahtera kepada mereka dan keluarga,” kata Ketua Menteri selepas menghadiri jamuan diraja sempena berakhirnya pemerintahan Al-Sultan Abdullah sebagai Yang di-Pertuan Agong ke-16 di Hotel Mandarin Oriental di sini, malam tadi.