PRU15: Adnan Puteh calon tepat di Parlimen Sipitang – Norizhuan

SIPITANG: Pengumuman Datuk Adnan Puteh calon mewakili Parti Warisan merupakan satu keputusan tepat bagi memastikan kerusi Parlimen Sipitang menang dalam Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU15).

Ketua Wira Warisan Bahagian Sipitang, Mohammad Norizhuan Awang, berkata ini kerana sikap serta perwatakannya sangat disenangi semua lapisan masyarakat di kawasan Sipitang ini.

Katanya, Wira Sipitang gembira pada pengumuman rasmi yang diumumkan sendiri oleh Presiden Parti Warisan, Datuk Seri Mohd Shafie Afdal malam tadi.

“Kita sangat berbangga atas pengumuman tadi….Sipitang menjadi kawasan pertama mengumumkan calon yang bertanding pada PRU15.

“Kami di sayap Wira akan bekerja keras untuk memastikan kemenangan Datuk Adnan Puteh menang  di Parlimen Sipitang ini,” katanya dalam kenyataan media hari ini.

Sementara itu dalam perkembangan berkaitan, Mohammad Norizhuan berkata, seramai 189 orang belia memilih menyertai Parti Warisan Bahagian Sipitang.

“Penyerahan diwakili Safuan Zainal menyerahkan borang keahlian kepada Datuk Seri Shafie Apdal dalam program jelajah Presiden Parti Warisan ke Sipitang di sini semalam,” katanya.

Menurutnya, penyertaan ini dilihat unik memandangkan mereka tidak pernah menyertai mana-mana parti politik sekali gus memilih Warisan sebagai wadah perjuangan politik.