29 C
Kota Kinabalu
Wednesday, March 22, 2023

Keputusan pembelajaran bersemuka selepas cuti penggal

KUALA LUMPUR: Takwim persekolahan Kementerian Pendidikan (KPM) 2021 bagi negeri yang beralih ke Fasa 2 Pelan Pemulihan Negara (PPN), kekal seperti diumumkan pada 6 Jun lalu.

Merujuk peralihan fasa bagi Perlis, Perak, Kelantan, Terengganu dan Pahang berkuat kuasa esok, KPM dalam satu kenyataan memaklumkan sesi pengajaran dan pembelajaran (PdP) murid kelas peperiksaan kekal secara PdP di rumah (PDPR).

“Sesi PdP murid kelas peperiksaan di Perlis, Perak, Kelantan, Terengganu dan Pahang akan terus dilaksanakan secara PdPR sehingga cuti pertengahan penggal yang akan bermula pada 16 Julai bagi negeri Kumpulan A dan 17 Julai bagi negeri Kumpulan B,” kata kementerian.

Makluman lanjut mengenai pengoperasian sekolah bagi sesi persekolahan penggal berikutnya yang dijadualkan pada 25 Julai bagi negeri Kumpulan A dan 26 Julai bagi negeri Kumpulan B akan dibuat oleh KPM sekurang-kurangnya seminggu sebelum penggal persekolahan terbabit bermula.

Kenyataan itu memaklumkan, pemberitahuan lanjut mengenai pengoperasian sekolah bagi sesi persekolahan penggal berikutnya yang dijadualkan pada 25 Julai bagi negeri Kumpulan A dan 26 Julai bagi negeri Kumpulan B akan dibuat KPM sekurang-kurangnya seminggu sebelum penggal persekolahan itu bermula.

Related Articles

[td_block_social_counter facebook="SabahNewsToday" twitter="@SabahNewstodayN" youtube="#" style="style8 td-social-boxed td-social-font-icons" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjM4IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3Njh9" custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_8" f_header_font_family="712" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_weight="500" f_header_font_size="17" border_color="#dd3333"]
Iklan

Latest Articles