Hajiji hadir Majlis Aidilfitri Parlimen Papar dan DUN Kawang

PAPAR: Ketua Menteri, Datuk Seri Panglima Hajiji Noor menghadiri Majlis Sambutan Aidilfitri Peringkat Parlimen Papar dan Dewan Undangan Negeri (DUN) Kawang 2024 di Dewan Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Pengalat di sini hari ini.

Ketibaan Hajiji disambut Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Kos Sara Hidup, Datuk Armizan Mohd Ali merupakan Ahli Parlimen Papar dan ADUN Kawang, Datuk Gulam Haidar Khan Bahadar yang juga Pengarah Kumpulan Yayasan Sabah.

Hajiji turut menyampaikan kunci Rumah Mesra Sabah Maju Jaya (SMJ) kepada penerima dari kawasan parlimen Papar, selain menyampaikan duit Hari Raya kepada golongan asnaf dan pesara tentera.

Hadir sama Timbalan Ketua Menteri/Menteri Kerja Raya, Datuk Shahelmey Yahya, Menteri Pembangunan Masyarakat dan Kesejahteraan Rakyat Negeri, Datuk James Ratib.

Majlis Sambutan Aidilfitri itu dihadiri oleh lebih 12,000 orang terdiri daripada masyarakat berbilang kaum dan agama.

Sejurus dari Papar, Hajiji menghadiri Majlis Rumah Terbuka Aidilfitri Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi Negeri, Datuk Dr Mohd Arifin Datuk Mohd Arif di Kampung Pimping Membakut.

Sementara itu, Hajiji yang juga Presiden Parti Gagasan Rakyat Sabah (Gagasan Rakyat) turut menghadiri majlis Aidilfitri mantan Pengerusi Tetap Parti WARISAN, Datuk Karim Bujang di Putatan dan menyaksikan penyerahan 3,000 borang ahli baru Gagasan Rakyat daripada pemimpin dan ahli Warisan Bongawan dan Kimanis yang mengisytiharkan keluar parti itu.

Beliau turut menyerahkan surat pelantikan sebagai Ketua Pengarah Jentera Pilihan Raya dan Penasihat Gagasan Rakyat N.30 Bongawan kepada Karim.