Dua perlawanan persahabatan tingkat prestasi pemain: Marzuki

Marzuki Nasir

KOTA KINABALU: Sabah FC akan mengadakan dua siri perlawanan persahabatan menentang dua pasukan Liga Premier Kuching City FC serta Skuad Projek FAM-MSN pada 28 dan 30 Mac ini.

Pengurus pasukannya, Marzuki Nasir berkata, ini bagi mempersiapkan pasukan bagi mengharungi cabaran Liga Super Malaysia 2021 menentang Kuala Lumpur United FC pada 3 April depan di Stadium Bolasepak Kuala Lumpur, Cheras.

Katanya cara ini boleh dijadikan asas bagi mengukur keupayaan pasukan Sabah FC dalam usaha memperbaiki kelemahan yang ada.

“Pasukan kita memanfaatkan tempoh berehat selama 12 hari ini dengan menjalani latihan pusat di Lembah Klang bermula dari 27 Mac – 4 April bagi mempersiapkan pasukan untuk mengharungi cabaran Liga Super.

“Kita tidak leka dengan kemenangan pertama di Stadium Likas minggu lalu menentang Terengganu FC malah sentiasa fokus untuk membuat persiapan bagi memperbaiki kelemahan di setiap posisi,” katanya.

Beliau berkata demikian dalam satu kenyataan media yang dikeluarkan di Kota Kinabalu hari ini.

Marzuki berkata, pasukan Sabah FC akan menjalani latihan pusat di Lembah Klang bagi membolehkan Ketua Jurulatih, Kurniawan Dwi Yulianto mencari jalan bagi memperbaiki kelemahan sekaligus meningkatkan keserasian serta memantapkan jentera serangan.

“Kita tidak memandang rendah keupayaan pasukan Kuching City FC dan Skuad Projek FAM-MSN…Mereka ini juga mempunyai kelebihan sambil memiliki pemain yang mempunyai prestasi yang sangat baik,” katanya.

SabahNewsToday

Leave a Reply