25 C
Kota Kinabalu
Tuesday, March 21, 2023

Tun Juhar lafaz sumpah jawatan Yang Dipertua Negeri Sabah

KOTA KINABALU: Tun Juhar Mahiruddin melafazkan sumpah jawatan Yang Dipertua Negeri Sabah bagi penggal keempat dalam satu istiadat di Istana Seri Kinabalu di sini hari ini.

Terdahulu Tun Juhar yang diiringi isteri Toh Puan Norlidah RM Jasni tiba di Dewan Istiadat pada 10.30 pagi sebelum melafazkan sumpah jawatan itu kira-kira 10 minit kemudian.

Tun Juhar angkat sumpah hari ini.

Tun Juhar kemudian menandatangani surat sumpah jawatan Yang Dipertua Negeri Sabah disaksikan  Hakim Besar Sabah dan Sarawak Tan Sri Abang Iskandar Abang Hashim, sebelum Ketua Menteri Sabah Datuk Seri Hajiji Noor menyampaikan ucapan tahniah dan lafaz ikrar taat setia.

Mufti Kerajaan Negeri Sabah Datuk Bungsu @Aziz Jaafar kemudian membacakan doa memohon kesejahteraan negeri di bawah naungan Tun Juhar, sebelum Yang Dipertua Negeri Sabah itu meninggalkan istiadat pada pukul 11 pagi.

Related Articles

[td_block_social_counter facebook="SabahNewsToday" twitter="@SabahNewstodayN" youtube="#" style="style8 td-social-boxed td-social-font-icons" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjM4IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3Njh9" custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_8" f_header_font_family="712" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_weight="500" f_header_font_size="17" border_color="#dd3333"]
Iklan

Latest Articles