Siri jelajah DSSA Sepanggar Sabtu ini tumpuan ramai

KOTA KINABALU: Siri Jelajah Datuk Seri Mohd Shafie Afdal (DSSA) di Sepanggar Sabtu ini menjadi tumpuan kemungkinan  besar Calon Parlimen Sepanggar akan diumumkan dalam program berkenaan.

Ketua Penerangan Warisan Bahagian Sepanggar, Datuk Seruji Nawawi berkata, program ini dijangka dihadiri 3,000 orang akan berlangsung di Perkarangan BSA Kolombong pada jam 2 petang.

Katanya, beberapa siri sebelum jelajah ini, Shafie mengumumkan Peguam Kanan, Datuk Adnan Puteh sebagai  calon pertama bagi mewakili Parti Warisan (WARISAN) di Parlimen Sipitang.

“Siri jelajah seterusnya di Kimanis dan Papar, Shafie mengumumkan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Bongawan, Dr Daud Yusuf calon di Parlimen Kimanis.

“Begitu juga di Parlimen Papar… Warisan mengekalkan penyandang Ahmad Hassan sebagai calon di Parlimen tersebut,” katanya dalam satu kenyataan media hari ini.

Seruji merupakan Pengerusi Penganjur berkata, beliau mengalu-alukan orang ramai hadir dalam program ini nanti.

“Presiden WARISAN Datuk Seri Mohd Shafie Afdal, Timbalan Presiden Datuk Darell Leiking dan Ketua Bahagian Warisan Sepanggar, Datuk Mohd Azis Jamman akan berucap pada majlis jelajah DSSA ini.

“Orang ramai di jemput hadir beranak-ramai hadir dalam program ini bagi memeriahkan majlis Jelajah DSSA di Sepanggar,” katanya.