Jentera Wiramuda GRS Parlimen Pensiangan dilancarkan awal tahun depan – Jordan

KOTA KINABALU : Jentera Wiramuda Gabungan Rakyat Sabah (GRS) akan dilancarkan tahun depan bagi memberi ruang untuk membuat persiapan bagi menghadapi Pilihan Raya Negeri (PRN) yang dijangka diadakan dalam tempoh terdekat.

Pengerusi Penyelaras Parlimen Pensiangan, Jordan Alfred Angin berkata, persiapan awal ini bagi membolehkan tumpuan gerak kerja dapat diselaraskan serta memastikan kemenangan Calon di tiga Dewan Undangan Negeri (DUN) Sook, Tulid dan Nabawan dapat dikekalkan.

Katanya, ketiga-tiga DUN Sook diwakili Timbalan Presiden Parti Solidariti Tanah Airku (STAR), Datuk Ellron Alfred manakala Tulid diwakili Datuk Flovia Ng dan DUN Nabawan, Datuk Abdul Ghani Mohd Yassin adalah dimenangi oleh GRS.

“Majlis pelancaran jentera ini akan dilakukan oleh Ketua Wiramuda GRS negeri, Datuk Jonnybone Kurum, merupakan Ahli Dewan Undangan Negeri Sabah (ADUN) Telupid.

“Kita yakin persiapan serta pelancaran awal ini nanti akan memastikan jentera dapat bersiap sedia menghadapi PRN Sabah yang dijangka akan diadakan pada bila-bila masa,” katanya dalam kenyataan media hari ini.

Jordan berkata, apa yang penting kerjasama ini nanti akan memastikan semua Adun bertanding atas tiket GRS menang diketiga-tiga DUN terbabit.

“Ini merupakan sasaran utama kita dalam GRS bagi memastikan semua calon bertanding dalam DUN di Parlimen Pensiangan dapat mengekalkan momentum kemenangan sekali gus mencapai majoriti besar dalam PRN17.

“Persiapan pelancaran ini akan memberi ruang secukupnya kepada semua jentera akan dapat memperkemaskan bilik gerakkan PRN selain dapat berjalan dengan lebih lancar,” Jelas Jordan.