Kekalkan perpaduan rakyat berbilang kaum di Sabah – Hajiji

KOTA KINABALU: Semangat perpaduan serta sikap hormat-menghormati lebih kukuh dengan nilai-nilai bersama dalam kalangan rakyat di negeri ini.

Ketua Menteri, Datuk Seri Noor berkata, rakyat sudah hidup bersama antara satu sama lain sebagai rakyat Malaysia sejati di Sabah.

Katanya, mereka telah mempamerkan sikap toleransi, hormat-menghormati dan persefahaman antara satu sama lain.

“Tahun ini, semasa penganut Kristian meneruskan tradisi Krismas iaitu perhimpunan dan perayaan keluarga, kita semua harus, tanpa mengira kepercayaan dan agama kita, bersyukur atas segala yang menyatukan kita.

“Marilah kita mengiktiraf semua kebaikan yang kita ada dalam hidup kita dan meraikan mesej muhibah, kebaikan dan belas kasihan,” katanya dalam perutusan Krismas 2022.

Hajiji berkata, sejak dua tahun lalu adalah sukar bagi semua orang untuk berhadapan dengan kesan pandemik Covid-19.

“Tetapi melalui semua itu, kita telah melihat berapa ramai daripada kita telah bangkit untuk menghadapi masa yang mencabar dengan kemurahan hati, kebaikan dan harapan.

“Kita telah melihat dedikasi pekerja barisan hadapan kami dan daripada begitu ramai orang yang telah meletakkan diri mereka. berisiko untuk memastikan kita semua selamat. Kita berterima kasih atas pengorbanan dan khidmat mereka,” katanya.