Gagasan Rakyat adakan Persidangan Agung Tahunan di SICC, 13 Nov ini

KOTA KINABALU: Parti Gagasan Rakyat Sabah (Gagasan Rakyat) akan mengadakan Persidangan Agung Tahunan pertamanya pada 13 November ini di Pusat Konvensyen Antarabangsa Sabah (SICC).

Perkara itu diputuskan pada Mesyuarat Majlis Tertinggi Gagasan Rakyat yang dipengerusikan oleh presidennya Datuk Seri Hajiji Noor di Pejabat Gagasan Rakyat di sini, hari ini.

Ketua Penerangan, Datuk Nizam Abu Bakar Titingan hadir dalam mesyuarat hari ini.

“Kita telah mengadakan Mesyuarat Majlis Tertinggi Parti Gagasan Rakyat Sabah, di dalam mesyuarat tersebut kita memutuskan akan mengadakan Persidangan Agung Tahunan yang pertama pada 13 November ini di SICC.

“Dianggarkan lebih 2,000 perwakilan dan pemerhati daripada semua 73 bahagian dan juga Labuan yang akan menghadiri persidangan tersebut,” katanya di sini hari ini.

Hajiji merupakan Ketua Menteri Sabah, berpuashati dengan persiapan yang telah dibuat untuk mengadakan persidangan itu.

Antara yang hadir dalam mesyuarat tertinggi PGRS hari ini.

“Persiapan-persiapan telah pun kita buat, saya amat berpuas hati, sebelah paginya persidangan tahunan ini akan diadakan bagi sayap-sayap parti, Gerakan Pemuda, Wanita, Belia dan Beliawanis, manakala sebelah petangnya ialah program parti, jadi saya berharap ianya akan berjalan dengan lancar.

“Ini akan menunjukkan bahawa Gagasan Rakyat sebuah parti dalam naungan Gabungan Rakyat Sabah (GRS) akan bersidang pada 13 November ini,” katanya.

Dalam perkembangan lain, Hajiji memaklumkan Gagasan Rakyat menyasarkan seramai 300,000 keahlian sehingga hujung tahun ini.

“Kita menyasarkan sehingga hujung tahun ini 300,000 orang keahlian tetapi yang berdaftar secara rasminya dalam persidangan ini ialah 236,000 ahli, jadi menjelang bulan Disember ini kita akan dapat 300,000 ahli baharu,” kata Hajiji.