Warisan Sipitang yakin tawan Kerusi Parlimen Sipitang pada PRU15 nanti – Abdul Aziz

SIPITANG: Parti Warisan Bahagian Sipitang kini fokus terhadap usaha memantapkan sokongan pengundi di peringkat akar umbi untuk memastikan ‘Kerusi Parlimen Sipitang’ dapat ditawan pada pilihan Raya Umum (PRU15) akan datang.

Ketua Penerangannya, Abd Aziz Taip, berkata usaha sedang giat dijalankan bagi memastikan pengundi dapat diberi keyakinan agar terus memilih Parti Warisan sebagai parti tempatan yang berpengaruh di negeri ini.

Katanya, berkaitan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Datuk Dr Yusof Yacob keluar menyertai UMNO, sokongan di peringkat akar umbi tidak terjejas sekali gus mereka masih kekal bersama Parti Warisan.

“Kita yakin dalam PRU15 Warisan akan menjadi salah satu parti yang menyumbang kerusi di Parlimen Sipitang. Ini berdasarkan sokongan tidak berbelah bagi sekali gus mereka memilih Parti Warisan kerana tidak ingin melihat pemimpin hanya mementingkan diri sendiri.

“Kami akan terus mengerakkan pelbagai program yang bersesuaian dengan kehendak pengundi di peringkat akar umbi. Kita melihat sukan adalah platform ruang terbaik bagi menarik sokongan mereka kepada Parti Warisan,” katanya.

Beliau berkata demikian selepas merasmikan Pertandingan Sepak Takraw tertutup peringkat Parlimen, bertempat di Gelanggang Futsal PG, di sini kelmarin.

Abdul Aziz berkata, berdasarkan sokongan ini Warisan Bahagian Sipitang akan menggerakkan jentera di peringkat akar umbi bagi memastikan kerusi Parlimen Sipiting menjadi milik Warisan pada PRU15 nanti.

“Kita boleh lihat dalam kejohanan ini. Golongan muda tampil menyertai pertandingan ini sekali gus membuktikan mereka menyokong serta bersama-sama Parti Warisan menjayakan aktiviti sukan Sepak Takraw.

“Ini bukti anak muda menyokong Parti Warisan terutama di Sipitang….Meskipun sebagai parti pembangkang dan tindakan keluar parti ADUN Sindumin pada tahun lalu tidak menjejaskan sokongan rakyat kepada parti Warisan khususnya di kawasan Parlimen Sipitang,” katanya.

Di Majlis itu, pasukan Istiqomah diumumkan juara apabila menewaskan Wira ST, manakala pasukan Fly High dan Pang Long masing-masing menduduki tempat ketiga dan keempat.