UMNO dan Rakyat Berpisah Tiada – Mohd Rafi

LABUAN: UMNO dan rakyat berpisah tiada, ia akan bergerak seiring sejalan dalam mengembalikan kestabilan politik kemakmuran dan kesejahteraan rakyat.

Ketua UMNO Bahagian Labuan Datuk Mohd Rafi Datuk Mohd Ali Hassan mengakui UMNO sejak dari dahulu lagi dalam soal-soal kebajikan rakyat ianya tetap diletakan sebagai keutamaan.

“Ini bukan sekadar ketika musim-musim perayaan tertentu barulah kita menyantuni mereka yang memerlukan perhatian, malah dalam musibah alam seperti banjir, kebakaran kematian malah misi-misi kemanusia telah kita laksanakan sebelum ini” katanya.

Ziarah yang digerakkan oleh kepimpinan cawangan UMNO Sungai Bedaun itu turut disertai oleh ahli jawatankuasa UMNO bahagian serta pemimpin pemimpin vetran UMNO cawangan.

Mohd Rafi berkata, kesediaan pemimpin parti untuk sering bersama rakyat dalam keadaan susah dan senang membuktikan parti UMNO bukanlah sebuah parti bermusim yang hanya timbul ketika ingin meraih sokongan dari rakyat

“Kita tidak membudayakan politik seperti ini, malah seharusnya kita meletakkan UMNO itu sentiasa ada di hati masyarakat lebih-lebih ketika mereka benar-benar mengharapkan perhatian kita sebagai pemimpin” katanya.

Mengulas lanjut program tersebut Mohd Rafi berkata, selaras dengan konsep kerajaan perpaduan yang yang bercirikan kerajaan Madani yang diperkenalkan oleh Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim.

“Kita mengharapkan agar program ziarah ramadahan ini akan menjadi pengukuh semangat perpaduan dan mengeratkan hubungan silatulrahim antara ahli,pemimpin dan parti,” katanya.