Tabung Amanah CIEW UMS Dapat sokongan korporat serah sumbangan COVID-19

KOTA KINABALU: Universiti Malaysia Sabah melalui Pusat Pelaburan, Endowmen Dan Wakaf (CIEW) mengalu-alukan kerjasama serta sumbangan bagi menyumbang kepada kesejahteraan masyarakat di negeri ini.

Terbaharu, melalui Program Kerjasama Khidmat Masyarakat, Tanggungjawab Sosial Korporat (CSR), CIEW mendapat sokongan daripada Kuwait Finance House (KFH) Cawangan Kota Kinabalu bagi menjayakan CSR dalam membantu keluarga miskin yang terjejas akibat Pandemik COVID-19.

Program CSR itu melibatkan penyerahan bantuan bakul makanan kepada keluarga miskin terpilih di sekitar Kota Kinabalu.

Bantuan bakul makanan disampaikan Pengurus Cawangan KFH Kota Kinabalu, Raffela Fedrawati Jamil kepada Pengarah CIEW, Dr. Rafiq Idris dalam satu acara ringkas di pejabat CIEW.

Dalam perkembangan sama, Rafiq menzahirkan penghargaan kepada KFH Cawangan Kota Kinabalu atas sumbangan tersebut.

“Harapan kami agar program khidmat masyarakat ini berupaya meringankan beban sebahagian keluarga miskin yang terjejas disebabkan pandemik COVID-19.

“CIEW juga sentiasa terbuka untuk menerima sumbangan atau mengadakan kolaborasi yang mampu memberikan impak yang berlanjutan, meningkatkan kualiti hidup dan hasil sosio-ekonomi bagi masyarakat di seluruh Sabah,” katanya.