Kerja penurapan semula Jalan Kota Kinabalu – Sandakan di Ranau kini dalam pelaksanaan – Bung Moktar

KOTA KINABALU: Kerja-kerja penurapan semula jalan yang rosak di Jalan Kota Kinabalu – Sandakan di daerah Ranau di CH49:300 dan CH 51: 400 sedang dalam pelaksanaan.

Timbalan Ketua Menteri Datuk Seri Bung Moktar Radin berkata, kemajuan perlaksanaan kerja penurapan tersebut berjalan lancar dan kemajuan terkini pelaksanaan dalam 50 peratus.

“Kita menjangkakan ianya akan siap sepenuhnya pada pertengahan bulan ini” katanya dalam hantaran beliau di Halaman Sosial (FB) milik beliau kemarin.

Menurut Bung Moktar yang juga Menteri Kerja Raya, kerajaan khususnya kementerian prihatin dengan rungutan pengguna sebelum ini mengenai kerosakan jalan tersebut.

“Pihak konsesi yang bertanggungjawab terhadap laluan ini telah mengambil tindakan sebagaimana arahan yang kita keluarkan sebelum ini” tambah Bung.

Dalam perkembangan yang sama, Bung Moktar berkata penurapan jalan di daerah Telupid di CH 142.600 dijangka akan dimulakan pertengahan bulan ini.

“Jalan ini juga mendapat rungutan dari para pengguna dan pihak konsesi yang dilantik telah mengambil maklum untuk tindakan menurapnya semula” katanya.