24 C
Kota Kinabalu
Tuesday, March 21, 2023

Kenyataan Muhyiddin miliki majoriti ‘panaskan’ dewan sesi petang

KUALA LUMPUR – Kenyataan mengatakan bahawa Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin mempunyai majoriti untuk kekal mentadbir negara kembali panaskan sidang khas Dewan Rakyat sesi petang pada Rabu.

Kekecohan bermula apabila Ahmad Tarmizi Sulaiman (Pas-Sik) menyangkal kenyataan Dr Ong Kian Ming (PH-Bangi) bahawa ia menjadi ‘rahsia terbuka’ kini Muhyiddin yang juga Ahli Parlimen Pagoh tidak lagi mempunyai majoriti.

Jelas Ahmad Tarmizi, Muhyiddin dan kerajaan Perikatan Nasional (PN) telah membuktikan ‘keabsahan’ apabila negara terus ditadbir dengan baik khususnya dalam menangani krisis Covid-19.

“Saya ingin betulkan sedikit apa yang disebut Yang Berhormat Bangi tadi. Yang Berhormat Pagoh masih mempunyai majoriti yang cukup untuk kita meneruskan kerajaan PN. Kita buktikan,” katanya dalam laporan sinar harian.

Kenyataan yang dibuat Ahmad Tarmizi ketika memulakan sesi perbahasan mengenai penerangan program vaksinasi itu bagaimanapun membangkitkan kemarahan blok pembangkang.

Related Articles

[td_block_social_counter facebook="SabahNewsToday" twitter="@SabahNewstodayN" youtube="#" style="style8 td-social-boxed td-social-font-icons" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjM4IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3Njh9" custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_8" f_header_font_family="712" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_weight="500" f_header_font_size="17" border_color="#dd3333"]
Iklan

Latest Articles